úterý 16. července 2013

Politická a ústavní krize ČR, stav 16. 7. 2013

Tak uplácet se u nás smí, to jsem nevěděl. A jo, poslanci smí uplácet a smí být upláceni, my ne ... holt nemáme tu správnou imunitu.
Možná občanům nezbude, než třeba posílat desetikačku největším obhájcům korupce s komentářem "úplatek" ... pak nás všechny zavřou a bude to.

Stejně je ale něco špatně - od kdy je porušení Ústavy chráněno imunitou?! Jdu zase číst Ústavu - Zaorálek tvrdí, že imunita se vztahuje na projevy poslance. Přičemž NS míní, že projevem se myslí jakýkoliv projev chování, nikoliv obsah proslovu.
Tak jako tak by ale pak měl Ištván pravdu - projevy (ať už jakékoliv) mimo Sněmovnu by imunitou chráněny nebyly. :-)

Na místě Kalouska a spol. bych hodně brzdil ... i když ... ono jim vlastně nic nehrozí, horší preference už mít nebudou, a kdo je slyšet, má aspoň nějaké voliče ...

To je špíny ...

  • ČSSD se zviditelňuje - snadno, dokonce jí stačí pravda. Pořád je třeba pamatovat na to, že je to jen důsledek situace, ne že by snad ČSSD byla stranou poctivců.
  • KSČM - viz ČSSD, jen v této pozici má větší praxi za posledních cca 20 let.
  • ODS a TOP09 - demagogie, lži, kličkování, útoky na ostatní, všechny, kdo "nejdou s námi".
  • LIDEM a VV - boj o přežití, spojíme se na oko s kýmkoliv, pokud přežijeme.
  • Alternativy? Nikdo je k rozhovorům nezve, a toho si všimněte, to je velmi zásadní věc. Naši politikové a naše média nestojí o změnu větší, než je změna poměru stranických křesel.

A co vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat